Ordförande Håkan summerar RYC:s 25:e år

skarmklippRYC 25 år – Vilken säsong! Fler medlemmar än någonsin och fler besättningar som seglar för RYC; på Nämdöfjärden, runt Lidingö, runt Gotland, på regattor och stora mästerskap runt om i Sverige och övriga norden, och det häftigaste av alla, i en av världens mest utmanande havskappseglingar, Sydney Hobart!

Därtill har klubbens entusiastiska initiativtagare arrangerat lokala seglingar som samlar 4-7 åringar i Sjöbus , lärt 7-15 åringar segla genom Seglarskolan, samlat 13-71 åringar på våra Laserkappseglingar och dragit ihop ett ännu större åldersspann till Runmarö Runt och de andra SRS seglingarna. Hela 73 båtar deltog i RYC cupen 2016 där 9 kappseglingar räknas in, och utöver detta ett antal spontanseglingar som ”RYCia” seglingen t.ex.

En av årets höjdpunkter var jubileumstillfället ”Öppet hus” på Jerkers Udde där diverse båt, vatten, grill och tipspromenadsaktiviteter för seglare, kommande seglare och de bästa supportrarna genomfördes. Årets stora arrangemang Runmarö Runt ”Classic” med the Old Boys som arrangörer blev en spännande tillställning med kryss genom öarna öster om Runmarö och med en som vanligt festlig middag på ”Svängen”.

Vi har fått hedra en av grundarna, Jan Hedberg genom att tilldela honom ett Hedersmedlemskap. Laserseglarna har fått fantastiska seglingar vid Jerkers för att inte tala om en mina personliga favoriter RMALR, Lasersegling i ytterskärgården. Att se bränningar och havet med fri horisont är häftigt i vanliga fall. Att göra det i en Laser måste upplevas! Calle skrev en fin artikel om RMALR som publicerades i Search Magazine i somras.
Vi har kört Böttna Race i Spindlers proffsiga regi på Svens brygga, seglat Boj Bojs Kräftsegling med mysig skiva på Bejes brygga och Gransegel har arrangerat det populära GranPrix under RYC flagg.

Vi har vårt fina Jerkers Udde som i skrivande stund precis fått klartecken med ytterligare 10 års arrende och vi tackar alla men framförallt Hellströmarna för att det är så fint och välordnat där.

Som representant för klubben kan jag inte annat än känna en stolthet över den fina verksamhet vi har. Detta tack vare alla aktiva men framförallt för den fina stämning vi har fått till. Visst händer det att någon blir missnöjd när någon pryl försvunnit eller att en seglare känner missnöje över ett beslut på kappseglingsbanan. Men hittills aldrig att det gått ut över den övergripande varma atmosfären som Ni aktiva bidrar med och som bidrar till en fantastisk stämning i klubben.

Med det säger jag ett stort Tack till alla engagerade Arrangörer, Seglare, Mammor och Pappor, aktiva och passiva Supportrar för ett fantastiskt år, symboliserar det genom att låna Sannas bild med RYC flaggen i Tasmanien och önskar er alla ett Gott Nytt år!

Håkan