Resultat ÅF Offshore Race 2019

Förra veckan kunde RYC stolt konstatera att i ett rekordsnabbt ÅF Offshore Race så placerade sig Matador på första plats i ORCi B, med en total 4:e plats. Grattis Jonas Grandér och Team Matador!

Team Mobline med Nadine Kugel och Per Lindfors stod för en annan bedrift; 3:a i SRS Double handed, och fick även specialpris för Bästa kvinnliga besättning (minst 50% är kvinnor) och Bästa Media Crew.

ATAO! ed skeppare Pernilla Uhlin, med sin nyförvärvade A31’a, och Håkan Lindgren, placerade sig hedrande på en 12’e plats i SRS Double handed.

Dominatrix med mångåriga medlemmen Niklas Nilsson placerade sig 11 i SRS B.Herakleitos med Mikael Haake som skeppare placerade sig som 17:e och Akleja med Göran Danielsson som skeppare placerade sig på 21:a plats i SRS C.Boj Boj med Peter Forslund och besättning samt Vilma med kusinerna Anna Lagerstierna och Eva-Stina Forslund fick strukturella problem med båtarna i höjd med Fårö och fann det bäst att bryta då prognosen framåt inte såg så lovande. Risken för ytterligare skador bedömdes som alltför stor.Även Ricki Ticki och Almaviva hade goda anledningar att bryta seglingen.Fantastiskt fint deltagande av 10 RYC-båtar i vindar uppemot 20 sekundmeter!
https://race.ksss.se/sv/AFOR/Leaderboard/