RYC på bortaplan

Det finns många vassa kappseglare inom RYC och med anknytning till Runmarö. På denna sida publicerar vi med jämna mellanrum nyheter och notiser om RYC:are eller kappseglare med anknytning till ön som rönt framgångar på bortavatten.


2016

2016-07-07

Fina RYC-placeringar i ÅF Offshore Race Round Gotland

I årets upplaga av ÅF Offshore Race kappseglade hela fem båtar under RYC-flagg. Ett ovanligt vindrikt race (möjligen med undantag för ett förrädiskt bleke under sista benet in mot Skanskobb) med mestadels sträck- och halvvindsbogar gynnade båtar med lång vattenlinje.

  • J/109:an ”Matador” med bland andra Thomas Jönsson ombord seglade till sig en silverplats av totalt 44 båtar i SRS B.
  • Team Runmarö Sail Racing med bl a Håkan, Elsa & Eva Forslund, Tomas & Alexander Hellström, Thomas Finne, Gustav Ljungqvist och Jenny Ahlin på Sydney 40:an ”RUSH” landade på en 4:e plats av totalt 18 båtar i ORCi A.
  • Scampin ”BOJBOJ” (med ett oräkneligt antal ÅFOR-framgångar) med Peter Forslund som skeppare och Björn Grenfors, Lars Hedberg, Lasse Dahlin, Michael Wetterlundh och Johan Svedberg i besättningen seglade in som 5:a av hela 50 båtar i SRS C.
  • Elan 350:an ”Grymt Grå 2” med Mikael Romson som skeppare kom på 22 plats av 44 i SRS B.
  • Team MontAB med skeppare Johan Ekroth på Farr 40:an ”Hurrykanen” seglade in på 15 plats av 18 båtar i ORCi A.

Stort grattis och väl kämpat!


 

2016-06-12

Silver till RYC:s Hobbe Wärnegård i Sandhamn Open BAN (J70)

Hobbe Wärnegård (fjolårets Runmarö Runt-segrare) gjorde ett tämligen lyckat engångsinhopp? (enligt honom själv i alla fall) på J/70:an ”Tyra” i Sandhamn Open BAN. Med den mycket övertygande serien 3-1-2-3-2-(8) landade Team Tyra, med landslagsseglaren Tim Shuwalow vid rodret, på en ohotad silverplats. Den i Sverige ännu unga klassen är på stark frammarch i Stockholm och lockade lovande 18 båtar till start.

Grattis Hobbe med besättning!
/Styrelsen


namnlös2016-06-12

Silver till RYC:s Thomas Jönsson i Sandhamn Open HAV (SRS)

J109:an ”Matador” seglandes för RYC och med flitige Laserseglaren Thomas Jönsson ombord tog en hedrande silvermedalj i Sandhamn Open HAV (SRS). En 4:e respektive 6:e plats i de två banracen och en 2:a-plats i det efterföljande distansköret till havs renderade denna fina totalplacering av sammanlagt 16 båtar.

Grattis Thomas med besättning!
/Styrelsen

 


namnlös

Foto: Olle Appelberg

2016-06-12

Välfernissat RYC-par inleder starkt i klassikerklassen (M22)

Kristina Lundevall och Peter Lake har under flera år kappseglat framgångsrikt i klassikerklassen med sin M22:a och SK75:a.

”I år kommer vi representera RYC med vår M22:a ”Colibri” i Classic Yacht Cup Sweden och på SM. Vår SK75:a ”Falken” får vila under första delen av säsongen då hennes trämast behöver en del fix och kärlek. Se mer på Sail Yacht Society’s Facebooksida. Kan även meddela att vi leder Classic Yacht Cup Sweden efter 1/6 av racen. Före stora R-båtar, skärgårdskryssare och Havskryssare. Med en liten ilsken Mälar22!” hälsar Peter.

RYC önskar Kristina och Peter fortsatt lycka till i Classic Yacht Club Sweden!

Läs gärna artikeln i Search Magazine om deras fina insats i Peter Norlin Memorial (första cup-regattan).

/Styrelsen