Seglarskola

För att vara med på vår seglarskola måste du fylla minst 8 år under året och kunna simma minst 200 meter utan flythjälp. Vi har ingen övre åldersgräns.

Seglarskolan genomförs på Jerkers Udde som dagläger under måndag till fredag mellan kl. 09.00 och 16.00. Sommaren 2016 har vi seglarskola vecka 28 respektive vecka 30.

Seglarskolans elever delas in efter erfarenhet i grupperna Nybörjare, Fortsättning och Kappsegling. Ni anger själva i anmälningsformuläret både båttyp och grupp.

Seglarskolan görs sedan 2006 i samarbete med Stockholms Jolleskola och anmälan görs direkt dit.

De yngre seglarna använder Jolleskolans Optimistjollar och de lite äldre seglarna använder klubbens 7 st Stilljollar. Kappseglingsgruppen använder upp till 7 st av klubbens Laserjollar med ungdomsrigg på 4,7 kvm att jämför med seniorriggar på 7,0 kvm. På detta sätt kan även lätta seglare använda Laserjollarna i frisk vind. Mer information om hur seglarskolan genomförs hittar du på Stockholms Jolleskolas hemsida.

Anmälan

Anmälan görs liksom tidigare direkt till Stockholms Jolleskola.

Kvalitetssäkring

Svenska Seglarförbundet har skapat ett program för kvalitetssäkring av seglarskolorna i Sverige. RYC var tillsammans med Stockholms Jolleskola en av de första att erhålla deras certifikat.

Stipendium för bofasta

Klubben vill särskilt uppmuntra öns bofasta barn och ungdomar till segling. Därför finns möjlighet att söka klubbens stipendium för att underlätta deltagande i klubbens seglarskola. Läs mer om klubbens stipendier under Om RYC; stipendier.