Kurs för vuxna

Om inte förr, så nu är det kanske dags?

Det är många vuxna på Runmarö som aldrig riktigt fått chansen att lära sig behärska en segelbåt på egen hand, men som går omkring och är lite sugna på det, eller hur? För visst vore det fantastiskt att utforska den vackra övärlden runt Runmarö från en båt, bara driven av naturens krafter och där det är du som styr? Lär du dig bara att segla, så blir detta möjligt genom att hyra klubbens båtar för nästan ingenting...

Nu finns chansen även för vuxna att få den underbara sporten segling gemensam med så många andra sköna personer på vår ö.

Nybörjarkurs i jollesegling för vuxna
RYC:s RS Quest-jollar
RYC:s RS Quest-jollar

I sommar erbjuder RYC en nybörjarkurs exklusivt för vuxna. För att få kursen att passa in med såväl vardagsliv som semester på ön med familj och vänner, anordnas vår nybörjarkurs som en halvdagskurs under två helger efter varandra mitt i semestertider.

Har du aldrig seglat alls tidigare eller kanske bara har fragmentariska minnen från barndomen eller från vänners segelbåtar? Efter dessa två helgers sammanlagt fyra halvdagar, har du kommit igång med jollesegling så pass att du kan fortsätta att träna i lånad båt vid klubben. För när det kommer till kritan så är det bästa sättet att lära sig segla och behärska en båt, att göra det i en lagom stor jolle.

Låter det kul?

Kursplan: Vi arbetar efter Svenska Seglarförbundets kursplan för nybörjare.

Båtar: Vi använder klubbens RS Quest-jollar och Stockholms Jolleskolas Tvåkronor som båda är speciellt utvecklade för seglarskolor.

Dina förutsättningar: Det enda du behöver ta med dig är kläder för vädret, huvudbonad, en flytväst, fylld vattenflaska, ev. matsäck och ditt gladaste humör. Du behöver kunna simma minst 200 meter utan flythjälp och kom ihåg att smörja in dig med hög solskyddsfaktor! Titta gärna på vår tipslista som funkar för oss alla!

Instruktörer:  Kursen leds av RYC:s och Stockholms Jolleskolas erfarna instruktörer.
RYC är huvudman och Stockholms Jolleskola är utförare.

Tid: helgerna 17-18 juli (v.28) & 24-25 juli 2021 (v.29) kl 08:00 - 12:00 eller 13.00 -17.00.

Plats: Hos RYC på Jerkers Udde, Runmarö

Avgift: Kursen kostar 3 950 kr per deltagare och du ska vara medlem i RYC.

Länken nedan leder direkt till villkor & anmälningsformulär hos Stockholms Jolleskola. Det finns ännu ingen ytterligare kursinfo publicerad hos dem.
Anmäl dig här...

Senaste från RYC

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Dags för Varmbad på lördag 17 april

I år blir det traditionellt Varmbad med individuell sprintsegling.
Läs mer
Publiserat:
10/4/2021

Årsmöte via Skype

Skype-länk och information om årsmöteshandlingar och årsmötet
Läs mer
Publiserat:
1/4/2021

Påminnelse! Årsmöte på Skype och Vår-fix på Jerkers på Långfredag 2/4!

Om du vill vara med på årsmötet kl.10.15 så maila arsmote@ryc.se senast idag torsdag 1/4 för att få länk. Kl.13.00 och framåt hjälps vi åt på Jerkers!
Läs mer
Publiserat:
1/4/2021

Vårsfint på Jerkers

Dags att krypa i målarstället, ta med en räfsa och komma till Jerkers på Långfredagen kl.13.00, efter årsmötet. Med gemensamma krafter gör vi vårfint!
Läs mer
Publiserat:
29/3/2021

Hej alla Sjöbusare!

Nu är anmälan till årets busigaste vecka på Jerkers udde öppen! Sjöbus vänder sig till barn som har fyllt 5 år men ännu inte hunnit fylla 8 år.
Läs mer
Publiserat:
15/3/2021

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem