Runmarö Runt 2022

Välkommen till 2022 års upplaga av Runmarö Runt lördag 30 juli.

- i år med både AfterSail på bryggan & Middag på Svängen

Seglingen där familjebesättningarna seglar mot proffsen i avslappnad atmosfär, och där alla är välkomna!

Samling, registrering och Skepparmöte sker på Appelgrens brygga i Norrsunda. Även angränsande bryggor som är försedda med RYC-beachflagga eller inplastad RYC-flagga får nyttjas för tilläggning. Skepparmötet startar kl 9:30. Eftersom vi lever under devisen "Ett äkta segelsällskap" så ses vi gärna på bryggan både före och efter kappseglingen. Alla utom en har ju en bortförklaring att meddela.

Nattförtöjning av deltagande båtar och besättningar inför Skepparmöte och efter After Sail kan göras vid Appelgrens och kringliggande bryggor enl. särskild anvisning 29-30 juli och angränsande Storön/Norrviken.

Starten går väster om Forslunds brygga strax söder om Styrsviks brygga på Nämdöfjärden enligt omvänt SRS (Jaktstart). Första start blir 10.30. Seglingen runt Runmarö sker sedan enligt på Skepparmötet angiven riktning och enligt pil visad vid startplatsen i samband med förberedelsesignalen, 10 min, och vidare under starterna.

Liksom tidigare år kommer omräkning av resultatet ske efter målgång om seglad tid för första båt i mål skiljer sig mer än 15% av beräknad tid för båt med SRS-talet 1.00. Omräkning sker då enligt KORRIGERAD TID beskriven av Svenska Seglarförbundet.

Anmälan och betalning av startavgift görs via formulär nedan. Notera att anmälan ska visa om du avser att segla shorthanded och med eller utan undanvindssegel, spinnaker eller gennaker. Ange även antal deltagare till After Sail. Tilltugg och dryck ingår i startavgiften.

Startavgift: 200:- vid anmälan senast den 27:e juli, och 300:- för senare anmälan, dock senast kl 12 den 29/7. Eftersom det är en klubbsegling krävs ett gällande medlemskap för minst rorsman. Du blir enkelt medlem via formulär och betalning på hemsidan: www.ryc.se/bli-medlem.

Startlistor och seglingsföreskrifter med banbeskrivningar kommer finnas på RYC:s hemsida från kl 19 den 29/7.

Prisutdelning sker i samband med ett AfterSail på Appelgrens brygga. Tilltugg och dryck ingår som sagt i startavgiften. Pris delas ut till rorsman för totalvinnare, 2:a, 3:a samt bästa båt med hela besättningar under 17 respektive 26 år.

Regattamiddag

Med ett par års uppehåll gör nu RYC´s Runmarö Runt middag på Svängen ”come back”.

Tänkt upplägg är att seglare och anhöriga efter brygghäng och prisutdelning återsamlas för enklare middag i buffe format. Sill i olika format, kallskuret och rejäl ost buffe kan förväntas. När buffen är kan dansant musik förväntas.

Pris för RYC Buffe ca 375 exkl dryck.

All betalning sker direkt till Svängen.

RYC kommer inte abonnera Svängen utan det kommer var öppet för andra gäster. Svängen behöver veta hur många RYC blir varför samtliga uppmanas att boka plats för att kunna bedöma buffe åtgång samt förbereda dukning.

Bokning av middagsplatser görs i anmälan nedan. Det går sedan att ändra via editeringslänk i kvittensen.

RYC hoppas och tror att det blir många som väljer att återigen ansluta till fest och kalas efter Runmarö Runt-seglingen.

Integritet

I enlighet med dataskyddsförordningen vill vi också tala om att vi registrerar namn och båtinformation samt fotograferar under detta event. Syftet är såklart att kunna publicera resultat och bilder på deltagarna för deltagarnas och närståendes intresse. Publicering sker på ryc.se, Facebook, RYC:s Instagram, RYC Medlemsforum och eventuellt nyhetsmedia.

Alla kan vara med, både stor & liten.

Senaste från RYC

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Resultatlista Runmarö Runt 30 juli

Tack för en härlig omgång av Runmarö Runt och varmt grattis till alla som lyckades med sina placeringar! Här är resultatlistan:
Läs mer
Publiserat:
1/8/2022

Seglingsföreskrifter och startlista Runmarö Runt 30 juli 2022

Väl mött på Skepparmöte kl.9.30 på Björn Appelgrens brygga. Lycka till alla RYC:are! Länkar till startlista samt seglingsföreskrifter:
Läs mer
Publiserat:
29/7/2022

Runmarö Runt nu på lördag 30 juli

Årets roligaste kappsegling - för alla! Anmälan senast kl 12:00 på fredag.
Läs mer
Publiserat:
25/7/2022

RYC Böttna Race 2022 - kappseglingsrapport

Segrare i år blev Fredrick Marelius, förmodligen RYC’s skarpaste Laser-seglare just nu. Grattis, Fredrick!
Läs mer
Publiserat:
21/7/2022

Böttna Race - för alla

Mysig familjekappsegling för stor och liten 16 juli. SRS-segling på skärgårdsbana mellan Kanan & Gråskärsfjärden. Optimistbana nära land.
Läs mer
Publiserat:
29/6/2022

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

RYC på Instagram

Att följa klubbens konto på Instagram är bästa sättet att få en inblick i klubbens verksamhet. Våra medlemmar hjälps åt med att fylla flödet med trevliga bilder och filmklipp! Kontot heter "RYC.se".
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem