Böttna Race 2023 är avgjort ! Resultat och kappseglingsrapport

Tävlingsrapport 2023:

Årets nyhet inför Böttna Race var att RYC lanserar ”KM Ungdom” i syfte att ge klubbens många duktiga unga seglare en egen tävling och därmed kora en årlig ungdomsmästare. Ledarna på RYC’sSeglarskola (se mer på https://www.ryc.se/sidor/seglarskola)gjorde ett grymt jobb att berätta för kappseglingsgruppen om årets nyhet och uppslutningen blev över förväntan. Nio ungdomar under 25 år stod på startlinjen och vi gratulerar Victor Ljungström och Signe Grandin till segern i premiären av RYC KM Ungdom. Välförtjänt!

Topp-3 omräknat resultat RYC KM Ungdom 2023:

1: Victor Ljungström & Signe, Still 525

2: Ángela Fjelde, Laser 4.7

3: Elias Joneborg & Erik, RSQuest


Men trots grymma insatser kunde inte de nio ungdomarna utmana RYC’s erfarna seniorer. Vi gratulerar Krister Torssell till den femte inskriptionen i ’BöttnaPokalen’, RYC’s vandringspris sedan 1992. Krister är numera mästarnas mästare i RYC Böttna Race!

13 ekipage bjöds på perfekta förhållanden med soligt väder och en vind på 7 m/s från söder. Banan lades med en kryssstart in mot Stenbro,följt av en läns förbi skärgårdens kanske mest trafikerade farled mot nästa rundning vid Torskkobben. Banan fortsatte med en kryss tillbaka till Stenbro, en halvvind bort till ett märke borta vid Skarprunmarölandet, tillbaka till Stenbro, upp igen till Torskkobben, för en avslutande kryss tillbaka till mållinjen inne i Stenbroviken.

Starten togs av Lasse och Henrik (Drake) följt av pilsnabbe Krister (Laser). Strax bakom var kampen om tredjeplatsen intensiv med många taktiska drag och högljudda kommandon. Seglingen genomfördes utan några rapporterade incidenter och bakom duon i topp utkämpades många fina duster. På klanen Linroths fina brygga inne i Stenbro (tack för lånet!!) haglade bortförklaringarna på det som vanligt mycket populära After Sail. Line Honuor togs av Lasse och Henrik (Drake).

Topp-3 omräknat resultat RYC Böttna Race 2023:

1: Krister Torssell, Laser (femte inskriptionen i RYC Böttna Race pokalen och numera mästarnas mästare!)

2: Lasse Nielsen & Henrik,Drake

3: Alex Hellström, Laser  

 

Dagens citat: ”Grymt att ni kör ett KM för oss ungdomar, nu har vi nåt mer att träna för.”

 

Race Director

Johan Spindler
med ovärderlig hjälp av Viggo, Lova, Hanna och Nina

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

INSTÄLLT ! RMALR 2023 , lördagen 2 september

Men anledning av få anmälda är vi tvungna ställa in RMALR 2023. Välkomna igen 2024.
Läs mer
Publiserat:
16/8/2023

Resultat Runmarö Runt 29 juli-23

Resultat från Runmarö Runt 2023! Grattis och väl seglat av alla deltagare i årets Runmarö Runt som rundade ön i strålande sol och god men byig vind!
Läs mer
Publiserat:
30/7/2023

Seglingsföreskrifter Runmarö Runt 2023

Seglingsföreskrifter Runmarö Runt 2023
Läs mer
Publiserat:
28/7/2023

Startlista Runmarö Runt 2023

Startlista med start-tider
Läs mer
Publiserat:
28/7/2023

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

RYC på Instagram

Att följa klubbens konto på Instagram är bästa sättet att få en inblick i klubbens verksamhet. Våra medlemmar hjälps åt med att fylla flödet med trevliga bilder och filmklipp! Kontot heter "RYC.se".
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem