RYC-UNGDOM

• För ungdomar mellan 15 – 25 år
• Jollar och följebåtar lånas ut utan kostnad till medlemmar som är högst 25 år gamla
• Jollar lånas även ut vid kappsegling arrangerad av RYC
• Nytt pris för ungdomar vid kappseglingar
• Planerade aktiviteter
• Utlåning av utrustning
• Vi finns på Discord (socialt närverk/platform) där vi umgås och planerar för olika seglingar mm

RYCs Ungdomsverksamhet jobbar för att fånga upp klubbens ungdomar efter att de växt ur seglarskolan. Vårt mål är att skapa och upprätthålla intresse för sjöliv, segling, samt livet i skärgården i allmänhet.

Vi planerar en del aktiviteter där bland annat långsegling med RS Quest-båtarna, kölbåtssegling med mer fokus på utbildning, samt lasersegling står på agendan. Vi vill även medverka i klubbens aktiviteter men siktar på att göra dem mer lättillgängliga i form av logistiskhjälp, planering, ihopmatchning av besättningar etc.

Vi styrelsemedlemmar som huvudsakligen sysslar med ungdomsverksamheten är:

Caroline, 41 år. Håller till på Halvan om somrarna där hon vindsurfar och seglar. Jobbade tidigare på seglarskolan. Mamma till 7-åring som går på Sjöbus. Caroline jobbar som grafisk formgivare.

Hedwig, 27 år gammal med bas på norra Runmarö. Jobbat i seglarskolan i många år och njuter nu av sin pension i Sjöbus. Förutom segling gillar hon datorspel, fotografering, och god mat.

Angela, 17 år gammal. Även hon jobbar som instruktör i seglarskolan och spenderar somrarna på Runö, söder om Runmarö. Angela läser marinbiologi och spelar på fritiden volleyboll.

Sommaren 2021 blir vårt första år som både styrelsemedlemmar och ansvariga för det här projektet och vi är i uppstartsfasen. Förslag mottages gärna och inget är skrivet i sten. Vi vill bygga detta tillsammans med er!

Ungdomskommittén nås på mail: ungdomskommitten@ryc.se

Hör av dig om du är nyfiken!

Senaste från RYC

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Tredje och sista deltävlingen i Allsvenskan i segling 2021

Följ RYCs Team Appelgren i Västerås fredag-söndag när de tävlar för att säkerställa att RYC har en plats i Allsvenskan även 2022! Vi håller tummarna!
Läs mer
Publiserat:
9/9/2021

Inbjudan till U25 J/70 Clinic 2021 i Saltsjöbaden 23-24 oktober

Är du en RYC-ungdom 15-25 år? Då har du möjlighet att delta i kul träning med J-70 båtar i Saltsjöbaden arrangerat av Svenska Seglarförbundet.
Läs mer
Publiserat:
31/8/2021

Inbjudan till Runmarö Mini Archipelago Laser Raid 2021

Välkommen att delta i RMALR som från och med i år seglas till minne av Håkan. Start Lördagen den 18 september kl. 06:30.
Läs mer
Publiserat:
27/8/2021

Inbjudan till GranPrix den 11 september

Gransegel och RYC välkomnar alla seglarvänner till GranPrix, en distanskappsegling med SRS-handikapp, med start Krokholmsfladen, allvädershamnen Säck
Läs mer
Publiserat:
24/8/2021

Snart start för delsegling 2 i Allsvenskan i Segling

Lycka till och heja! till RYCs team Beckvid som tävlar i delsegling 2 i Allsvenskan i Segling, denna gång i Örnsköldsvik den 20-22 augusti.
Läs mer
Publiserat:
19/8/2021

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

RYC på Instagram

Att följa klubbens konto på Instagram är bästa sättet att få en inblick i klubbens verksamhet. Våra medlemmar hjälps åt med att fylla flödet med trevliga bilder och filmklipp! Kontot heter "RYC.se".
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem