RYC-UNGDOM

• För ungdomar mellan 15 – 25 år

• Jollar och följebåtar lånas ut utan kostnad till RYC-ungdomar

• Jollar lånas även ut vid kappsegling arrangerad av RYC

• Pris för ungdomar under 26 år vid RYC's kappseglingar

• Utlåning av utrustningRYCs Ungdomsverksamhet jobbar för att fånga upp klubbens ungdomar efter att de växt ur seglarskolan. Vårt mål är att skapa och upprätthålla intresse för sjöliv, segling, samt livet i skärgården i allmänhet. Sommar 2022 erbjöds kurs i kölbåtsegling samt förarintygskurs där klubben sponsrade RYCs ungdomar!


Hör av dig om du är nyfiken och vill vara med på våra aktiviteter 2023!
ungdomskommitten@ryc.se

Kölbåtssegling med båtpraktik 2022

RYC-Ungdom ordnade en helg med kölbåtsegling och båtpraktik i slutet av Augusti tillsammans med Anna Lagerstierna och Eva-Stina Forslund. Flera ungdomar i åldrar mellan 14 och 24 år deltog! Helgen påbörjades med teori, genomgång av säkerhetsutrustning och navigation. Sedan praktiserade vi tilläggning och losskastning och alla provade på en man över bord övning. Under söndagen stod segling på schemat, då vinden ökade fick vi reva segel och lägga till vid boj i skyddad vik. Vi är väldigt nöjda med allas deltagande och påbörjar planering för nästa kurs! Samtliga elever klarade båtpraktiken, fick diplom och är inskriva i NFBs databas.

Förarbeviskurs med examinering 2022

RYC-Ungdom ordnade tillsammans med Runmarö navigationsgrupp (Lars Hedberg, Staffan Tjulander, Bill Vileika) en väldigt lyckad förarbeviskurs på Hembygdsgården. Ungdomar i åldrar mellan 12 och 24 år deltog. Alla var nöjda och samtliga klarade examinationen och är inskrivna i NFBs databas. Alla fick även fina pokaler!

Vi vill även medverka i klubbens aktiviteter och siktar på att göra dem mer lättillgängliga i form av logistikhjälp, planering och ihopmatchning av besättningar.

Senaste från RYC

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Kolla här du som är en kappseglingssugen tjej!

Vill du vara med och bilda RYC:S damlag for Women on Water 2024? Tävlingarna äger rum i juni och oktober i Saltsjöbaden och Marstrand.
Läs mer
Publiserat:
15/2/2024

RYC Kalender 2024

RYC Kalender 2024
Läs mer
Publiserat:
14/2/2024

Sommarens Sjöbus och Försegel

Sommarens Sjöbus och Försegel ligger i planeringsfasen.
Läs mer
Publiserat:
15/1/2024

Resultat från Höststorm 2023

Höststorm 2023 är nu avgjort ! Vi har ett resultat !
Läs mer
Publiserat:
31/10/2023

Inbjudan till Höststorm lördag 28 oktober kl. 10:00

Lördag 28/10 seglas sprintregattan “Höststorm”. Laser standard, Laser radial eller Laser 4.7 kan delta. Alla är välkomna oavsett nivå!
Läs mer
Publiserat:
2/10/2023

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

RYC på Instagram

Att följa klubbens konto på Instagram är bästa sättet att få en inblick i klubbens verksamhet. Våra medlemmar hjälps åt med att fylla flödet med trevliga bilder och filmklipp! Kontot heter "RYC.se".
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem