RYC-UNGDOM

• För ungdomar mellan 15 – 26 år
• Jollar och följebåtar lånas ut utan kostnad till medlemmar under 26 år
• Jollar lånas även ut vid kappsegling arrangerad av RYC
• Nytt pris för under 26 år vid kappseglingar
• Planerade aktiviteter
• Utlåning av utrustning
• Vi finns på Discord (socialt närverk/platform) där vi umgås och planerar för olika seglingar mm

RYCs Ungdomsverksamhet jobbar för att fånga upp klubbens ungdomar efter att de växt ur seglarskolan. Vårt mål är att skapa och upprätthålla intresse för sjöliv, segling, samt livet i skärgården i allmänhet.

Vi planerar en del aktiviteter där bland annat långsegling med RS Quest-båtarna, kölbåtssegling med mer fokus på utbildning, samt lasersegling står på agendan. Vi vill även medverka i klubbens aktiviteter men siktar på att göra dem mer lättillgängliga i form av logistiskhjälp, planering, ihopmatchning av besättningar etc.

Vi styrelsemedlemmar som huvudsakligen sysslar med ungdomsverksamheten är:

Caroline, 41 år. Håller till på Halvan om somrarna där hon vindsurfar och seglar. Jobbade tidigare på seglarskolan. Mamma till 7-åring som går på Sjöbus. Caroline jobbar som grafisk formgivare.

Hedwig, 27 år gammal med bas på norra Runmarö. Jobbat i seglarskolan i många år och njuter nu av sin pension i Sjöbus. Förutom segling gillar hon datorspel, fotografering, och god mat.

Angela, 17 år gammal. Även hon jobbar som instruktör i seglarskolan och spenderar somrarna på Runö, söder om Runmarö. Angela läser marinbiologi och spelar på fritiden volleyboll.

Sommaren 2021 blir vårt första år som både styrelsemedlemmar och ansvariga för det här projektet och vi är i uppstartsfasen. Förslag mottages gärna och inget är skrivet i sten. Vi vill bygga detta tillsammans med er!

Ungdomskommittén nås på mail: ungdomskommitten@ryc.se

Hör av dig om du är nyfiken!

Senaste från RYC

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Snart dags för delsegling 2 i Allsvenskan i segling !

Den 20-22 augusti går andra delseglingen i Allsvenskan i segling av stapeln i Örnsköldsvik. RYC deltar då med team Beckvid.
Läs mer
Publiserat:
23/7/2021

Liten Minnesstund för Håkan

Den 1/8 välkomnas seglarvänner och övriga vänner till en minnestund för Håkan Forslund på Jerkers Udde.
Läs mer
Publiserat:
14/7/2021

Inbjudan till Runmarö Runt 2021 Lördag 31 juli

Välkommen till årets upplaga av Runmarö Runt! Seglingen där familjebesättningarna seglar mot proffsen i avslappnad atmosfär - alla är välkomna!
Läs mer
Publiserat:
12/7/2021

Inbjudan till Böttna Race lördagen den 17 juli

Välkomna till årets Böttna Race! Lördagen den 17 juli , skepparmöte kl.13.00. Alla är välkomna, seglare såväl som hejarklackar!
Läs mer
Publiserat:
10/7/2021

Grattis till Boj-Boj - bronsplacering i Gotland Runt

I år seglades Gotland Runt i strålande väder och bitvis lätta vindar. Vi hade 5 deltagande besättningar under RYCs flagg, se deras resultat här:
Läs mer
Publiserat:
10/7/2021

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem