Inbjudan till Runmarö Mini Archipelago Laser Raid 2021

Seglingen är i form av distanskappsegling som genomförs i etapper, preliminärt är 6 etapper planerade. Avsikten är att etapperna skall vara ungefär lika långa. Total banlängd bestäms beroende på väder och vindprognos. Seglingen genomförs i lag om två seglare per båt. Laget bestämmer själv vilka etapper som respektive seglare skall segla, dock skall etapperna fördelas så jämt som möjligt i antal. Banans område meddelas den 18 september.

Preliminärt  program (grundplan).
Samling, 18 september, plats meddelas senare,  färdiga för avfärd med jollar och materiel kl.06:30. Därefter transport tillbanområdet. Fika och mackor kommer att kunna intagas under transport. Start av etapp 1 så fort som möjligt. De som inte seglar fikar och hejar på sina lagkamrater. Sen rullar vi på tills det är dags att återigen lasta jollar och material för transport tillbaka till Jerkers udde.

Pris
Ej fastställt, dock kommer anmälningsavgifter att inkludera alla aktiviteter från 06.30 tills vi är åter på Jerkers Udde.

Deltagande
Efter särskild inbjudan eller rekommendation, min ålder 16 år, eller enligt överenskommelse, för att säkerställa deltagares seglingskunskaper och sjövana. Seglingen genomförs på egen risk. Alla som deltar skall vara medlemmar i RYC. Alla deltagandebåtar skall vara ansvarsförsäkrade. Antalet deltagande båtar är maximerat till 10 st det vill säga 20 seglare. Deltagare förväntas bistå i allt det som kan krävas under hela RMALR.

Nytt för i år: 6 lag kommer bli tilldelade start och målgångsansvar, en segling per lag.

Att tänka på
Alla tider är preliminära. Räkna inte med att hinna något annat den 18 september. Se till att den båt som skall användas är i skick för en segling på drygt 30 M, varav sannolikt stora delar av sträckan sker över stora fjärdar och öppet vatten.

Utrustning
Solskydd, sjökläder, ombyte, flytväst, en kompass per båt, sjökort, ev egen dricka, tålamod, vinnarskalle, positiv syn på miljön i Stockholmsskärgård. (Inga GPS:er tillåtna).

Seglingsföreskrifter
Seglingsföreskrifter kommer att anpassas efter formatet på seglingen samt för att möjliggöra att tidschemat går att på rimligt sätt följas.

Middag

Middag planeras i gillestugan Uppeby, hoppas i år på stor uppslutning. Supportrar är givetvis välkomna. Meddela deltagande samt antal middagsgäster senast torsdagen den 16 september. Middagsavgift tillkommer och betalas under lördagen den 18 september.

Anmälan (särskilt önskemål)
Vänligen gör Er anmälan senast måndagenden 13 September till Tomas på tomash@forsinvest.se, dels för att vara först till kvarn men även för att underlätta planering. Betalning avanmälningsavgift sker liksom middags avgift till Tomas via Swish 0708-997713, under lördagen den 18 september.

Särskilda omständigheter
Information och instruktioner avseende grundplan kommer distribueras så fort det är rimligt säkert, främst ur väderhänseende.

I det fall grundplan inte går att genomföra  kommer RMALR genomföras enligt plan B. Information kring Plan B lämnas i direkt anslutning till den 18 September.

 

Välkomna till RMALR i Håkans minne 2021. Vi ses på havet.

RYC gm

Tompa Hellström & Calle Hane

Kommande evenemang
Det finns inga evenemang i kalendern ännu.
RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

Så här gick det för RYC i Allsvenskan i Segling 2021

Kommande helg deltar RYC i kvalseglingar för att erövra en plats till nästa års omgångs av Allsvenskan i Segling. Så här gick det 2021:
Läs mer
Publiserat:
13/10/2021

Inbjudan till Höststorm Lördag 16 oktober kl. 10:00

På lördag 16/10 seglas sprintregattan “Höststorm”. Laser standard, Laser radial eller Laser 4.7 kan dela. Alla är välkomna oavsett nivå!
Läs mer
Publiserat:
4/10/2021

Tredje och sista deltävlingen i Allsvenskan i segling 2021

Följ RYCs Team Appelgren i Västerås fredag-söndag när de tävlar för att säkerställa att RYC har en plats i Allsvenskan även 2022! Vi håller tummarna!
Läs mer
Publiserat:
9/9/2021

Inbjudan till U25 J/70 Clinic 2021 i Saltsjöbaden 23-24 oktober

Är du en RYC-ungdom 15-25 år? Då har du möjlighet att delta i kul träning med J-70 båtar i Saltsjöbaden arrangerat av Svenska Seglarförbundet.
Läs mer
Publiserat:
31/8/2021

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

RYC på Instagram

Att följa klubbens konto på Instagram är bästa sättet att få en inblick i klubbens verksamhet. Våra medlemmar hjälps åt med att fylla flödet med trevliga bilder och filmklipp! Kontot heter "RYC.se".
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem