Inbjudan till Runmarö Runt 2021 Lördag 31 juli

Varmt välkomna till sommarens höjdpunkt! Årets Runmarö Runt går av stapeln lördag den 31 juli, skepparmöte kl. 9.30.

Samling, registrering och skepparmöte sker på Appelgrens brygga i Norrsunda. Även angränsande bryggor som är försedda med så kallad RYC beach-flagga eller inplastad RYC-flagga får nyttjas förtilläggning. Skepparmötet startar kl 9.30.

Starten går väster om Forslunds brygga strax söder om Styrsviks brygga på Nämdöfjärden enligt omvänt SRS (Jaktstart). Första start blir 10.30. Seglingen runt Runmarö sker sedan enligt på Skepparmötet angiven riktning och enligt pil visad vid startplatsen i samband med förberedelsesignalen, 10 min, och vidare under starterna.

Liksom tidigare år kommer omräkning av resultatet ske efter målgång om seglad tid för första båt i mål skiljer sig mer än 15% av beräknad tid för båt med SRS-talet 1.00. Omräkning sker då enligt KORRIGERAD TID beskriven av Svenska Seglarförbundet. 

Startavgift: 150:-för betalning senast den 28:e juli, 250:- för senare anmälan, dock senast kl. 17.00 den 30/7. Eftersom det är en klubbsegling krävs ett gällande medlemskap. Du blir enkelt medlem via formulär och betalning på hemsidan: www.ryc.se/bli-medlem.

Startlistor och banbeskrivningar kommer finnas på RYC:s hemsida från kl 19 den 30/7.

Prisutdelning sker i samband med ett After Sail på Appelgrens brygga. Lättare tilltugg och dryck arrangeras till självkostnadspris vid ”Bortförklaringskonventet”. Pristagare som inte kan närvara kontaktas av seglingsledningen för överräckande av pris vid annat tillfälle.

Nya priskategorier för i år är bästa besättning under 25 år och under 15 år (gäller hel besättning eller i enmansjolle enskild rorsman).

Anmälan görs här: https://bit.ly/3wAc8Ll  

Ange även antal deltagare till After Sail.

Inbetalning av startavgift görs på RYC:s pg 6320314-5 eller Swish 123 278 89 25 senast den 28:e juli.

I enlighet med dataskyddsförordningen vill vi också tala om att vi registrerar namn och båtinformation samt fotograferar under detta event. Syftet är såklart att kunna publicera resultat och bilder på deltagarna för deltagarnas och närståendes intresse. Publicering sker påryc.se, Facebook - RYC Medlemsforum och eventuellt nyhetsmedia.

Varm välkomna hälsar Seglingsledningen

Kommande evenemang
Det finns inga evenemang i kalendern ännu.
RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

Så här gick det för RYC i Allsvenskan i Segling 2021

Kommande helg deltar RYC i kvalseglingar för att erövra en plats till nästa års omgångs av Allsvenskan i Segling. Så här gick det 2021:
Läs mer
Publiserat:
13/10/2021

Inbjudan till Höststorm Lördag 16 oktober kl. 10:00

På lördag 16/10 seglas sprintregattan “Höststorm”. Laser standard, Laser radial eller Laser 4.7 kan dela. Alla är välkomna oavsett nivå!
Läs mer
Publiserat:
4/10/2021

Tredje och sista deltävlingen i Allsvenskan i segling 2021

Följ RYCs Team Appelgren i Västerås fredag-söndag när de tävlar för att säkerställa att RYC har en plats i Allsvenskan även 2022! Vi håller tummarna!
Läs mer
Publiserat:
9/9/2021

Inbjudan till U25 J/70 Clinic 2021 i Saltsjöbaden 23-24 oktober

Är du en RYC-ungdom 15-25 år? Då har du möjlighet att delta i kul träning med J-70 båtar i Saltsjöbaden arrangerat av Svenska Seglarförbundet.
Läs mer
Publiserat:
31/8/2021

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

RYC på Instagram

Att följa klubbens konto på Instagram är bästa sättet att få en inblick i klubbens verksamhet. Våra medlemmar hjälps åt med att fylla flödet med trevliga bilder och filmklipp! Kontot heter "RYC.se".
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem