Rapport från kvalet till Allsvenskan

Den 15-16 oktober seglade RYC besättningen kvalseglingar till Allsvenskan i Marstrand. Sju besättningar tävlade om 3 platser.
Under lördagen seglade vi 10 race. Vi hade fin och stabil vind 4-5 m/s i början av dagen och låg på andra plats. Tyvärr minskade vinden kraftigt och det blev mer tur/oturs seglingar. Vi tappade till fjärde plats med en poäng upptill tredje. På grund av för chansiga race flyttades 2 av de planerade seglingarna tillsöndagen. Lördagens resultat sammanfattas med 2 spikar, 4 andra platser och 4 fjärde, femte  och sjätteplaceringar. Söndagens 8 race bjöd på betydligt kraftigare vindar som ökade under dagen. Här fick vi använda mer musklerunder under de 15-20 minuter långa racen . Det ställdes ytterligare krav på manövrar och vi blev påminda om den begränsade träning vi haft i hård vind, vilket tog sig uttryck i småmissar och broachar. Tyvärr nådde vi inte riktigt fram utan vi hamnade precis utanför kvalificeringsgränsen på samma poäng som en annan besättning. De hade fler 1:a placeringar än oss och därför gick platsen i Allsvenskan 2023 till dem.

Det var ett väldigt bra arrangemang och vi hade trevligt på och utanför banan. Vi är stolta och glada över att vi fick representera RYC, men förstås besvikna över att vi inte fick med oss en plats till Allsvenskan 2023. Hälsningar från teamet:
Peter Forslund, Anna Lagerstierna, Amanda Käll Jönsson och Björn Grenfors

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

Nu är anmälan till RYC Seglarskola 2023 öppen!

Nu ligger anmälan till kommande sommars seglarskola uppe men till 2022 års pris ett tag till!
Läs mer
Publiserat:
11/12/2022

Rapport från kvalet till Allsvenskan

Team RYC kämpade hårt och var ett nålsöga från att kvala in till nästa års Allsvenskan i Segling. Läs rapporten från Marstrand här!
Läs mer
Publiserat:
20/10/2022

RYC deltar i kvalet till Allsvenskan 2023

I helgen 15-16 oktober är det dags för kvalseglingar i Marstrand, för en plats till Allsvenskan i Segling 2023. RYC deltar förstås!
Läs mer
Publiserat:
13/10/2022

Inbjudan till Höststorm lördag 15 oktober kl. 10:00

Lördag 15/10 seglas sprintregattan “Höststorm”. Laser standard, Laser radial eller Laser 4.7 kan delta. Alla är välkomna oavsett nivå!
Läs mer
Publiserat:
21/9/2022

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

RYC på Instagram

Att följa klubbens konto på Instagram är bästa sättet att få en inblick i klubbens verksamhet. Våra medlemmar hjälps åt med att fylla flödet med trevliga bilder och filmklipp! Kontot heter "RYC.se".
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem