Resultat och recap Böttna Race

Vill ni vara säkra på att sommarsemestern ska innehålla fint väder, labra brisar och roliga aktiviteter? Välj då tiden runt RYC Böttna Race och RYC Runmarö Runt! Alla tillresta deltagare och åskådare fick lördagen den 20 juli upplevda detta och mer därtill då den 28:e upplagan av RYC’s årliga och traditionstyngda Böttna Race gick av stapeln i vattnen kring Stenbro. Inför ca 20 entusiastiska seglare hölls ett sedvanligt skepparmöte på Sven Frisells underbara brygga. Väderprognosen lovade sydliga vindar om ca 4-6 m/s i strålande sol.

Stora Banan lades med en krysstart in mot Stenbro, en läns upp till Torskkobben på andra sidan farleden, en kryss tillbaka till Stenbro, ett halvvindsben bort mot Skarp-Runmarö, tillbaka till Stenbro med ännu en läns till Torskkobben för att till sist avslutas med en kryss in mot mål inne i Stenbro.

Hela racet avlöpte utan incidenter där Tomas Jönsson med besättning i Expressen tog ledningen tätt följd av Peter & Linus Goeren i Hobie 16. Efter att ha bytt tätposition ett par gånger under racet tog till slut Expressen en ledning som man behöll hela vägen in i mål. I kraft av gynnsamt SRS-tal i kombination med väldigt goda seglingskunskaper dominerades startfältet annars av Laser-båtarna. Och mest av alla dominerade marinofficer Ulrika Mohlin som defilerade in i mål som mycket värdig segrare i RYC Bottna Race 2019. Grattis Ulrika!

På Lilla Banan (Optimister) testade vi för första gången att genomföra 3 seglingar på en relativt kort kryss-läns bana inne i Stenbro. Förutom att Markus oturligt nog fick bommen i huvudet i andra racet så gick allt bra. Alla duktiga seglare lotsades och coachades ute på havet av Familjen Elfving (tack för det!) som såg till att Markus kunde ta sig tillbaka in i hamn på ett säker sätt. Viktor Elfving la grunden för sin klockrena totalvinst på mycket väl genomförda starter. Tre starter, tre vinster. Proffsigt, Viktor!

Prisutdelning med After Sail (korvgrillning och bortförklaringar) genomfördes som vanligt i strålande väder. Tack till all seglare och de många åskådarna på bryggorna och stränderna kring Stenbro. Välkomna tillbaka till den 29’e upplagan av RYC Böttna Race!

Johan Spindler – Race Director
Viggo Spindler – Starter
Sven Frisell – Senior Advisor och hamnchef
Nina Hedberg – Senior Advisor och grillmästare

Och nu resultaten:

Lilla banan: (Optimist)

1:a Victor Elfving 2:a Gustav Ragnerstam 3:a Markus Rutenius Grattis allihop!

Stora banan:

Första plats: Ulrika Mohlin, Laser, 2:a Thomas Hellström , Laser, och 3:a Alex Hellström, Laser

Grattis till er och tack till alla glada seglare som deltog!

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

Lagseglingspremiär i perfekt väder

Nio hågade antog utmaningen att pröva lagsegling i Laser vid Jerkers udde. Tre omgångar med hårda matcher.
Läs mer
Publiserat:
3/5/2020

Dags för VARMLAGAT - lagsegling för alla!

Varmbadet blir i år VARMLAGAT - lagsegling i 3-båtslag för oss som vill lägga en extra krydda till Laser-seglingen
Läs mer
Publiserat:
23/4/2020

Stöd RYC genom Svenska Spel och Gräsroten

Om du spelar genom Svenska Spel kan du stötta klubben genom initiativet Gräsroten.se. Gå in där och och välj RYC!
Läs mer
Publiserat:
22/4/2020

Uppdatering med anledning av corona-pandemin

RYCs styrelse har tagit ställning till rådande rekommendationer och beslutat vilka hänsynstagande som bör göras.
Läs mer
Publiserat:
7/4/2020

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem