Resumé från Team Forslund i Allsvenskan i Långedrag

Dåligt med stora jubel från RYCare i Långdrag

I helgen som gick avgjordes deltävling ett av Allsvenskan i segling i Långedrag. RYC ställde upp med Team Peter Forslund som förutom Peter bestod av Axel Forslund, Anna Lagerstierna, Sofia Forslund samt Tomas Hellström.

Teamet har tränat på bra och det fanns en god känsla inför helgen. Vind-prognoserna visade på lätta vindar så diskussion fanns redan innan avfärd att segla på fyra om det blev lätta förhållanden. Peterbåten har även hunnit med att träna en hel del på fyra i besättningen med gott resultat de senaste veckorna.

Fredagens seglingar bjöd på lätta vindar så beslut togs att lämna ett niopack bilbatterier på bryggan av både vikt men framförallt av estetiska skäl. Vi tror att detta beslut var rätt i samtliga seglingar med ett undantag men i den seglingen kom RYC på första plats så knappast någon skada skedd.

Sammanfattningsvis så kan konstaterar vi att RYC gör bra segling och resultat i hälften seglingarna och mindre lyckade i resterande, En hel del stolpe ut någon tjuvstart samt något straff blir kostsamt på marginalen i dessa sprint race.

RYC låg inför söndagens avslutande seglingar på en 10:eplats och det var ett revansch-suget gäng som stack ut för att segla de avslutande planerade 5 seglingarna på söndag morgonen. Efter en hel del strul med banläggning och toklätta vindar fick tävlingsledningen i väg starten. Tyvärr tjuvstartade vi i den och i den ultralätta vinden blev det dyrt, efter i mål endast Örnsköldsvik som förutom tjuvstart även var tvungna att ta ett straff. Tävlingsledningen kämpade sedan storartat för att få till stånd ytterligare omgångar men det visade sig ogörligt. Detta innebar att RYC åkte ner till 13:e plats efter söndagens enda segling, vilket inte motsvarar Peter-båtensförväntningar och målsättning. Vi tar till oss av våra lärdomar och tackar alla för stöd och glada tillrop.  Säsongen är docklång två, delseglingar återstår, Peterbåten håller alla tummar för RYC i kommande delseglingar som representeras av Team Niklas Beckvid i Örnsköldsvik samt Team Hampus Appelgren i Västerås.

Stort grattis till Hjuvik som stod som värdiga vinnare i Långedrag!

Länk till komplett resultatlista nedan:

https://swedishleague2021.sapsailing.com/gwt/Home.html#/series/leaderboards/:leaderboardGroupId=e41da2ec-3c8d-46ee-bc51-ceffd336b2a0

Peterbåt-besättning ex bilbatterier :)

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

Snart dags för delsegling 2 i Allsvenskan i segling !

Den 20-22 augusti går andra delseglingen i Allsvenskan i segling av stapeln i Örnsköldsvik. RYC deltar då med team Beckvid.
Läs mer
Publiserat:
23/7/2021

Liten Minnesstund för Håkan

Den 1/8 välkomnas seglarvänner och övriga vänner till en minnestund för Håkan Forslund på Jerkers Udde.
Läs mer
Publiserat:
14/7/2021

Inbjudan till Runmarö Runt 2021 Lördag 31 juli

Välkommen till årets upplaga av Runmarö Runt! Seglingen där familjebesättningarna seglar mot proffsen i avslappnad atmosfär - alla är välkomna!
Läs mer
Publiserat:
12/7/2021

Inbjudan till Böttna Race lördagen den 17 juli

Välkomna till årets Böttna Race! Lördagen den 17 juli , skepparmöte kl.13.00. Alla är välkomna, seglare såväl som hejarklackar!
Läs mer
Publiserat:
10/7/2021

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem