RYC gör comeback i Allsvenskan Segling

I helgen är det dags för den första deltävlingen i Allsvenskan i segling, och Runmarö Yacht Club (RYC) är redo att göra comeback efter att ha kvalat in. Vårt lag under helgens deltävling består av Amanda Käll Jönsson, Tomas Westerbrand, Hobbe Wärnegård, Hampus Appelgren och Johanna Kemmler.

Tävlingen äger rum den 17-19 maj i Strängnäs. Prognosen visar på lätta vindar och höga temperaturer, vilket kommer att skapa utmanande förhållanden för alla deltagare. Startlistan är publicerad, och konkurrensen kommer att vara stenhård. Det kommer att bli spännande att följa tävlingens livesändningar!

Allsvenskan Segling är en tävlingsserie för klubbar, där klubbar tävlar mot varandra snarare än enskilda besättningar. Varje deltagande klubb skickar en mixad besättning på fyra eller fem personer till varje deltävling, och över hela säsongen måste klubben ha använt minst tio olika tävlanden. Totalt deltar 18 klubbar i Allsvenskan Segling.

En säsong består av fyra deltävlingar. På varje deltävling tillhandahålls J/70-båtar, och under de tre tävlingsdagarna genomförs upp till 45 kappseglingar (15 för varje klubb) enligt ett särskilt kappseglingsschema. Banorna är korta, cirka 12 minuter långa, vilket gör kappseglingarna intensiva och spännande. Domare finns på plats på vattnet för att döma direkt.

Varje deltävling i Allsvenskan Segling produceras och sänds live på YouTube och Facebook. Kappseglingarna kommenteras och analyseras, och det görs intervjuer med både deltagare och publik. Resultaten uppdateras löpande i realtid.

Följ oss och heja på Runmarö Yacht Club när vi kämpar för framgång i Allsvenskan Segling!

Följ tävlingen här:

Live resultat: Klicka här

Live-sändning på youtube (lör-sön): Klicka här

Vill du veta mer om Allsvenskan segling? Här får du veta mer:

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

RYC gör comeback i Allsvenskan Segling

Följ RYC i Allsvenskan Segling 17-19 maj i Strängnäs! Livesändning på YouTube och Facebook. Heja på vårt lag!
Läs mer
Publiserat:
15/5/2024

Lite Varmare Varmbad 2024

Välkomna till Varmare Varmbad 2024. Lördagen den 1 juni tar vi delvis nytt grepp avseende Varmbadet.
Läs mer
Publiserat:
15/5/2024

Sjöbus och Försegel !Anmälan öppnar kl 13 idag 14 april

Klockan 13 idag söndag den 14 april öppnar anmälan för årets busigaste veckor med Sjöbus och Försegel. Begränsat antal platser så först till kvarn! I
Läs mer
Publiserat:
14/4/2024

Varmbad 2024

VARMBADET 2024 ! I lite ny tappning!! Lördagen den 20 april
Läs mer
Publiserat:
10/4/2024

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

RYC på Instagram

Att följa klubbens konto på Instagram är bästa sättet att få en inblick i klubbens verksamhet. Våra medlemmar hjälps åt med att fylla flödet med trevliga bilder och filmklipp! Kontot heter "RYC.se".
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem