RYC deltar i Allsvenskan i segling 2020

Efter framgångsrikt deltagande i kvalet till Allsvenskan i segling har RYC i år en plats bland Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar i årets omgång av tävlingen.
Nu vill vi mobilisera så många goda krafter och skickliga seglare som möjligt i RYC för en elitsatsning mot den absoluta toppen!
Alla intresserade klubbmedlemmar är inbjudna att meddela sitt intresse att delta i RYC-laget,
läs mer om ansökan här.

Allsvenskan Segling är ett fantastiskt tillfälle för klubben och därmed våra medlemmar att få möjlighet att delta i ett modernt seglingsformat och en attraktiv aktivitet. Vårt lag får segla i ett sammanhang där vi tävlar mot de allra bästa, de som utvecklar och driver seglingen framåt i Sverige. Samtidigt är Klubbens ambition att fostra nya kompetenta seglare. Med deltagandet i Allsvenskan kan vi nu ge yngre seglare/framtidslöften möjlighet att vara med och lära sig av mer erfarna kappseglare.

Till laget söker vi en bredd vad gäller ålder, erfarenhet, kölbåtsseglare och jolleseglare. RYCs tanke är att ha med några äldre erfarna seglare som skall kunna dela med sig av sina erfarenheter till yngre talangfulla och ambitiösa seglare.

Om du vill anmäla ditt intresse att delta, gör det här så snart som möjligt eller senast tisdag 17:e mars.

Klubbens åtagande och satsning

En kommitté underställd Styrelsen kommer att sammanställa det slutliga laget bestående av minst 12 men möjligen ytterligare några seglare, som skall representera vår klubb. Uttagningen av laget syftar till att få starkast möjliga laguppställning. RYC förutsätter att du som kan, och vill vara med, genomför alla planerade aktiviteter inför och under hela den tid som Allsvenskan pågår, dvs förberedande träning och kappsegling.

Deltagandet i Allsvenskan kommer att medföra ökade kostnader för klubben. Grundbudget för deltagandet är 60 000 kr och som vi behöver skaffa täckning för. RYC står för anmälningsavgiften som är 30.000 kronor, samt nödvändiga depositioner för skador på båt och utrustning.

Sponsring

En sponsringsgrupp är tillsatt inför denna satsning. Arbetet är påbörjat och det är ett intensivt jobb med att söka sponsorer och ekonomiska bidrag för täckande av de kostnader som projektet medför. Om du har möjlighet att själv var sponsor eller kan förmedla kontakter, hör av dig till sponsringsansvarig Björn Appelgren på 070-423 33 39. Målet är att klubben ska kunna täcka de kostnader som uppstår för förberedelser och deltagandet i Allsvenskan. Varje deltagare ansvarar för sina egna kostnader för resor till/från deltävlingarna samt logi.

Läs mer om RYCs sponsorerbjudande här!

Detta är Allsvenskan

Allsvenskan är kappsegling i ligaformat, där 18 klubbar deltar på fyra deltävlingar per år för att avgöra vilken klubb som är Sveriges bästa kappseglingsklubb. Klubbarna turas om att tävla i sex stycken J/70 på korta banor nära land. Kappseglingarna avgörs i så kallade sprintseglingar vilket innebär att vare kappsegling tar ca 10 – 15 minuter. Under två och en halv tävlingsdagar är ambitionen att hinna med upp till 45 kappseglingar (ca 15 stycken per klubblag). Kappseglingarna är direktdömda på vattnet, så först i mål vinner.

Efter sista deltävlingen kan vinnaren utse sig till titeln "Sveriges bästa kappseglingsklubb".

De fem främsta klubbarna efter den sista deltävlingen får chansen att möta andra klubbar från Europa och övriga världen i Sailing Champions League nästkommande år. Vinnaren av Allsvenskan får även delta i Nord Stream Race, en havskappsegling i Östersjön.

Kraven på besättningarna i årets Allsvenska att det ska vara fyra personer ombord varav minst en av varje kön och minst en ungdom, (13- 25 år).

Deltagande klubbs lag ska bestå av minst 12 tävlande. Samtliga tävlande i klubbens lag ska delta på minst en deltävling, men ingen tävlande får delta på samtliga deltävlingar. Ingen tävlande får ingå i fler än ett Allsvenskt klubblag under innevarande säsong. Alla ombord ska vara medlemmar i den klubb de representerar senast den 1 april i år samt inneha en giltig tävlingslicens utfärdad av Svenska Seglarförbundet. Kravet på tävlingslicens gäller från och med det år en tävlande fyller 12 år. Mer om villkor och regler kan du läsa här. Allt deltagande i Allsvenskan sker på egen risk

Snabbfakta om Allsvenskan Segling 2020

-        18 klubblag
-        Sprintsegling med 6 st båtar i varje race
-        Korta kappseglingar som är 10 – 15 minuter långa
-        Upp till 15 flighter = 45 race
-        Fyra deltävlingar:

Datum:
17 – 19 maj, Strängnäs
31 maj – 2 juni, Malmö
23 – 25 augusti, Örnsköldsvik
13 – 15 september, Västerås

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

Startlista Runmarö Runt 25/7-2020

Här ser du alla deltagare samt individuella starttider.
Läs mer
Publiserat:
24/7/2020

Seglingsföreskrifter Runmarö Runt 2020

Vi kommer att segla en medurs bana vilket betyder att Seglingsbeskrivningen anger nordlig vind. Lycka till!
Läs mer
Publiserat:
24/7/2020

Sommarens sista Söndagssegling! Välkomna till Jerkers Udde 26/7.

Segling för alla i familjen på Jerkers! Låna Optimist, Laser eller RS Quest. Välkomna!
Läs mer
Publiserat:
23/7/2020

Inbjudan till Runmarö Runt 2020, lördag 25:e juli

Alla Runmarös vinnarskallar och glada seglare förväntas självklart segla runt Runmarö även i år! Väl mött!
Läs mer
Publiserat:
9/7/2020

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem