RYC deltar i Allsvenskan i segling!

RYC är ett äkta segelsällskap, grundat av och för seglare på Runmarö, som med åren utvecklats och engagerar ett flertal duktiga seglare i olika åldrar. Många har med framgång deltagit i tävlingar runtom runt om i världen. Genom att ha kvalat in och deltagit i Allsvenskan i segling 2020 tar klubben ett nytt viktigt steg i att stärka den redan goda klubbgemenskapen. Förra året slutade RYC som god 6:e bland de 18 klubbarna och i år satsar vi förstås på att sätta klubben på en ännu finare placering. Tre team med lokala förmågor i olika åldrar, tjejer och killar, kommer att representera RYC i tre deltävlingar i Allsvenskan där Sveriges bästa seglingsklubbar möts.

Vad är Allsvenskan i segling?
Allsvenskan är kappsegling i ligaformat, dit 18 klubbar kvalar, för att sedan avgöra vilken klubb som är Sveriges bästa kappseglingsklubb. Klubbarna turas om att tävla i sex stycken J/70 på korta banor nära land. Resultat och tracking finns tillgängligt live via SAP Sailing Analytics och seglingarna streamas på Youtube och Facebook. De fem främsta klubbarna efter den sista deltävlingen får chansen att möta andra klubbar från Europa och övriga världen i Sailing Champions League nästkommande år. Vinnaren av Allsvenskan får även delta i NordStream Race, en havskappsegling i Östersjön. 

Allsvenskan 2021 går av stapeln den 18–20 juni i Långedrag, 20–22 augusti i Örnsköldsvik samt den 10–12 september i Västerås. RYC kommer att ställa upp med tre besättningar: i Långedrag Team Peter Forslund, i Örnsköldsvik Team Niklas Beckvid och i Västerås Team Hampus Appelgren.

För att lyckas med detta och kunna göra en seriös satsning, behöver klubben hyra in sig och träna på båtar av typen J/70 (den båttyp man sedan tävlar med i Allsvenskan.) Självklart innebär deltagande i Allsvenskan ökade kostnader som RYC har för avsikt att försöka finna finansiering för.

Älskar du som vi segling och tycker det är kul att vi har ett aktivt föreningsliv runt Runmarö? Nu har du möjlighet att stötta Runmarö Yacht Clubs satsning som deltagare i Allsvenskan i segling 2021!
Vi är förstås mycket tacksamma om du som gillar segling vill hjälpa till i denna satsning. Vi vänder oss både till våra medlemmar och till andra i vår närhet som kan tänka sig att bidra. Det finns flera sätt att hjälpa till på, alla bidrag räknas och är viktiga. Som exempel kan ditt företag eller verksamhet synas som sponsor till RYC i olika sammanhang förknippat med RYC-verksamheter och erhålla andra trevliga motprestationer. Hör gärna av dig till sponsorsamordnare Björn Appelgren, 070 423 3339, bjorn@jolleskola.se, så får du fler detaljer.

Det går givetvis bra att bistå genom att inbetala ert bidrag direkt till RYC på Plusgiro 6320314-5 eller Swish 123278 89 25, märk betalning ”Allsvenskan”. Alla bidrag är väldigt välkomna!

Trevlig seglingssommar önskar RYC!

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

RYC deltar i Allsvenskan i segling!

I år är det andra säsongen som RYC deltar i Allsvenskan i segling och våra duktiga kappseglande medlemmar får försvara RYC mot Sveriges bästa klubbar!
Läs mer
Publiserat:
25/5/2021

Dags för Varmbad på lördag 17 april

I år blir det traditionellt Varmbad (träningsregatta) med individuell sprintsegling.
Läs mer
Publiserat:
10/4/2021

Årsmöte via Skype

Skype-länk och information om årsmöteshandlingar och årsmötet
Läs mer
Publiserat:
1/4/2021

Påminnelse! Årsmöte på Skype och Vår-fix på Jerkers på Långfredag 2/4!

Om du vill vara med på årsmötet kl.10.15 så maila arsmote@ryc.se senast idag torsdag 1/4 för att få länk. Kl.13.00 och framåt hjälps vi åt på Jerkers!
Läs mer
Publiserat:
1/4/2021

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem