Segla Runmarö Runt 2024

Runmarö Runt 2024, Lördag 3 augusti
 

Välkommen till 2024 års upplaga av Runmarö Runt!

Seglingen där familjebesättningarna seglar mot proffsen i avslappnad atmosfär, och där alla är välkomna!

 

Samling, registrering och Skepparmöte sker på Appelgrens brygga i Norrsunda. Även angränsande bryggor som är försedda med så kallad RYC beachflagga eller inplastad RYC flagga får nyttjas för tilläggning. Skepparmötet startar kl 9.30. 

Nattförtöjning av deltagande båtar och besättningar inför Skepparmöte och efter After Sail kan göras vid Appelgrens brygga i mån av plats och exempelvis angränsande Norrviken.

Starten går väster om Forslunds brygga strax söder om Styrsviks brygga på Nämdöfjärden enligt omvänt SRS (Jaktstart). Första start blir 11.00. Seglingen runt Runmarö sker sedan enligt på Skepparmötet angiven riktning och enligt pil visad vid startplatsen i samband med förberedelsesignalen, 10 min, och vidare under starterna.

Liksom tidigare år kommer omräkning av resultatet ske efter målgång om seglad tid för första båt i mål skiljer sig mer än 15 % av beräknad tid för båt med SRS-talet 1.00. Omräkning sker då enligt KORRIGERAD TID beskriven av Svenska Seglarförbundet.

Startavgift: 200:- för betalning senast den 31:a juli, och 250:- för senare anmälan, dock senast kl 12 den 2/8. Eftersom det är en klubbsegling krävs ett gällande RYC medlemskap vilket RYC kontrollerar.
Du blir enkelt medlem via formulär och betalning på hemsidan: www.ryc.se/bli-medlem.

Startlistor och seglingsföreskrifter med banbeskrivningar kommer finnas på RYC:s hemsida från kl 19 den 2/8. Även om startlistorna finns på hemsidan uppmanas deltagare att komma till skepparmötet för en sista information. Dessutom ska vi inte glömma den sociala sidan av vår populära kappsegling.

Prisutdelning sker i samband med ett After Sail på Appelgrens brygga. Tilltugg och dryck serveras vid AfterSail. Ingår i startavgiften.

Regatta-middag.
Som en fortsättning på Aftersail och prisutdelning, dvs direkt efter, vidtar regatta-middagen i form av Grillknytis.  
RYC serverar fördrink och alla tillbehör, dvs potatis-sallad, grönsallad etc. till det du själv tar med att lägga på grillarna.
Du tar också med egen lämplig dryck.

Fördrink och tillbehör, pris: 140 kr/person, betalas via anmälningsformuläret.

Anmälan görs via formulär på RYC:s hemsida.

Notera att anmälan ska visa om du avser att segla shorthanded och med eller utan undanvindssegel,spinnaker eller gennaker. Där anges också namnen på hela besättningen.  

Ange även antal deltagare till AfterSail.
Ange även antal och betala för Grillknytis på anmälningsformuläret.

Alternativt kan inbetalning av startavgift göraspå RYC:s pg 6320314-5 eller Swish 123 278 89 25 senast den 31:a juli, med förhöjd avgift senast 2/8 kl 12.

 

I enlighet med dataskyddsförordningen vill vi också tala om att vi registrerar namn och båtinformation samt fotograferar under detta event. Syftet är såklart att kunna publicera resultat och bilder på deltagarna för deltagarnas och närståendes intresse. Publicering sker på ryc.se, Facebook, RYC:s Instagram,RYC Medlemsforum och eventuellt nyhetsmedia.

Gå till ; https://form.jotform.com/231497139233357

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

Böttna Race 2024 resultat

Böttna Race 2024 med KM Ungdom är avgjort!
Läs mer
Publiserat:
15/7/2024

Segla Runmarö Runt 2024

Anmälan ligger öppen för årets Runmarö Runt. Trevlig SRS-segling för alla, både liten & stor, proffs eller nybörjare. Med jaktstart blir det extra kul
Läs mer
Publiserat:
8/7/2024

Böttna Race 2024 med KM Ungdom

Segla Böttna Race 2024 med KM Ungdom, lördagen 13 juli
Läs mer
Publiserat:
7/7/2024

RYC deltar i delsegling 2 i Allsvenskan segling 2024, Långedrag.

 Håll tummarna för RYC 7-9 juni i regnet o blåsten (enligt prognos), i Långedrag Allsvenskan delsegling 2.
Läs mer
Publiserat:
5/6/2024

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

RYC på Instagram

Att följa klubbens konto på Instagram är bästa sättet att få en inblick i klubbens verksamhet. Våra medlemmar hjälps åt med att fylla flödet med trevliga bilder och filmklipp! Kontot heter "RYC.se".
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem