Tredje och sista deltävlingen i Allsvenskan i segling 2021

Fredagen den 10/9 är det dags för den tredje och sista deltävlingen/finalen för Allsvenskan i segling 2021, denna gång i Västerås. Häng med RYCs team Appelgren och följ seglingarna här: https://www.youtube.com/user/svensksegling/live

Här kan du läsa mer om hur resultatläget ser ut inför denna avgörande helg: https://bit.ly/3jXJTmY

Här en hälsning från RYC-gänget:

"Det är ett taggat gäng som snart ska åka till Västerås! Vi är en ny konstellation som tidigare inte tävlat tillsammans, men efter ett antal träningspass tillsammans så känner vi oss redo. Vindprognoserna säger att det ska vara mycket lätt vind hela helgen, så vi laddar för utmanande race och långa dagar. Motståndet kommer vara tufft och det är tydligt att de flesta klubbar toppar sina team inför en sista deltävlingen, men vi tror att vi kan vara med och tampas. Följ oss gärna live under helgen!

Besättningen består av: Hampus Appelgren somt styr båten och ser till att besättningen kommer runt banan på bästa möjliga sätt. Seglingskarriären startade förstås på RYCs seglarskola och under de senaste 20 åren har han hunnit segla det mesta.

Tomas Westerbrand som sköter taktiken ombord och beslutar vart och hur besättningen ska segla. Med en gedigen erfarenhet från både jollesegling och kölbåt så är han riktigt vass i sin roll som taktiker. Hans meriter inkluderar en rad SM-guld och flertalet toppplaceringar på världsmästerskap.

Mathilda Netje som har många uppgifter ombord, men en av de viktigaste är att hissa gennackern snabbt och smidigt. Med sin seriösa inställning i kombination med sin närhet till skratt bidrar hon starkt till både seglingen och stämningen ombord. Hon slår de flesta andra när man jämför hur många seglingstävlingar man gör på ett år.

Peter Forslund som är besättningens trimmer, vilket innebär att han skotar båtens fock och gennacker. Med en svårslagen kunskap om hur ett segel ska trimmas så säkerställer han att båten alltid går snabbt. Hans meriter som seglare är för många att räkna upp och bidrar därför förstås starkt till att besättningen tar rätt beslut på banan.

Amanda Käll Jönsson som har rollen som fördäckare ombord, vilket innebär att hon ansvarar för att den viktiga gennackern kommer upp och ner som den ska. Det här är kritiska moment där mycket kan hända och därför är det tur att Amanda är en riktig klippa. Henne hittar man annars bland annat som instruktör i klubbens seglarskola."

Varmt lycka till önskar vi från RYC och passar även på att tacka alla sponsorer som gör deltagandet i Allsvenskan möjligt:

• Låttas Bageri

• Målerifirman Ove Johansson AB

• Nonnotte AB - (Examination förarbevis)

• Norrsunda VVS

• Runmarö Båttaxi AB

• Runmarö Båtvarv AB

• Runmarö Lanthandel

• Mankraft Runmarö

• Älvstranden Verktyg och Service AB

• Slowlife HB

• Stockholms Jolleskola

• Svängen Runmarö

• X-Machines AB

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

Förarintygskurs på Hembygdsgården

Nu kan du anmäla dig till förarintygskurs. Alla medlemmar är välkomna. RYCs ungdomar (medlemmar 15-26 år) sponsras av klubben!
Läs mer
Publiserat:
18/5/2022

Träningshelg i kölbåt för RYC-Ungdom

Välkomna på träningshelg i kölbåt 27-28/8! Två dagar dagssegling tillsammans med andra RYC-Ungdomar med möjlighet att ta intyg i båtpraktik.
Läs mer
Publiserat:
17/5/2022

Segla Runmarö Runt 30 juli

Anmälan ligger öppen för årets Runmarö Runt. Trevlig SRS-segling för alla, både liten & stor, proffs eller nybörjare. Med jaktstart blir det extra kul
Läs mer
Publiserat:
8/5/2022

Nu är alla anmälningar öppna!

Nu ligger anmälan till årets Sjöbus, nya Försegel och RYC Seglarskola uppe.
Läs mer
Publiserat:
18/4/2022

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

RYC på Instagram

Att följa klubbens konto på Instagram är bästa sättet att få en inblick i klubbens verksamhet. Våra medlemmar hjälps åt med att fylla flödet med trevliga bilder och filmklipp! Kontot heter "RYC.se".
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem