Välkommen till Runmarö Mini Archipelago Laser Race

Seglingen är i form av distanskappsegling som genomförs i etapper, preliminärt är 6 etapper planerade. Avsikten är att etapperna skall vara ungefär lika långa. Total banlängd bestäms beroende på väder och vindprognos. Seglingen genomförs i lag om två seglare per båt. Laget bestämmer själv vilka etapper som respektive seglare skall segla, dockskall etapperna fördelas så jämt som möjligt i antal. Etappbeskrivningar meddelas under skepparmötet den 19 sept.

Preliminärt program (grundplan):
Samling på Jerkers udde färdiga för lastning av jollar och materiel kl. 07:00. Därefter transport till banområdet. Fika o mackor kommer att kunna intagas under transport. Start av etapp 1 så fort som möjligt. De som inte seglar fikar och hejar på sina lagkamrater. Sen rullar vi på tills det är dags att återigen lasta jollar och material för transporttillbaka till Jerkers udde.

Pris: 1 500 kr per båt, vilket inkluderar anmälningsavgift, transport till/från banområde, följebåts service och viss förplägnad under transporter. Middag är tänkt att hållas på Runmarö Krog under förutsättning att vi blir minst 25 gäster. Meddela alltså särskilt hur många i besättningen och eventuella hangarounds som önskar delta. Middag på Krogen är ej inkluderad i avgiften utan betalas separat.

Plan B är middag i Hellströms gillestuga, då till en extrakostnad (dagspris) per pers. OBS! Meddela senast lördag 5 september till Calle på carljohan.hane@gmail.com. Egen dryck gäller vid gillestugemiddag.

Deltagande:
Efter särskild inbjudan eller rekommendation, min ålder 16 år, eller enligt överenskommelse, för att säkerställa deltagares seglingskunskaper och sjövana. Seglingen genomförs på egen risk. Alla som deltar skall vara medlemmar i RYC. Alla deltagande båtar skall vara ansvarsförsäkrade. Antalet deltagande båtar är maximerat till 10 st det vill säga 20 seglare. Deltagare förväntas bistå i allt det som kan krävas under hela RMALR.

Att tänka på:
Alla tider är preliminära. Räkna inte med att hinna något annat den 19 september. Se till att den båt som skall användas är i skick för en segling på drygt 30 M, varav en del av sträckan sker över stora fjärdar och öppet vatten.

Utrustning:
Solskydd, sjökläder, ombyte, flytväst, en kompass per båt, sjökort, plastficka/fodral för papperssjökort, egen dricka,tålamod, vinnarskalle, positiv syn på miljön i Stockholms skärgård. (Inga GPS:er tillåtna).

Seglingsföreskrifter:
Seglingsföreskrifter kommer att anpassas efter formatet på seglingen samt för att möjliggöra att tidschemat går att på rimligt sätt följas.

Anmälan (särskilt önskemål):
Vänligen gör Er anmälan och betalning senast lördag 5 september till Calle på carljohan.hane@gmail.com, dels för att vara först till kvarn men även för att underlätta planering. Betalning av anmälningsavgift sker till Calle via Swish 0768800755.

Särskilda omständigheter:
I det fall grundplan inte går att genomföra av skäl som mest troligt är hänförliga till väder, kommer RMALR genomföras enligt plan B. Information kring Plan B lämnas i direkt anslutning till den 19 September.

Välkomna till RMALR 2020. Vi ses på Jerkers udde!

Calle Hane & Tomas Hellström, RYC

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

RYC deltar i Allsvenskan i segling 2021

Ingen har väl missat att RYC framgångsrikt deltog i Allsvenskan i segling förra året? Snart ät det dags igen!
Läs mer
Publiserat:
19/1/2021

Dags att anmäla sig till årets seglarskola!

Klubbens populära seglarskola ligger som vanligt v.28 & 30. Från Nybörjargrupp till Kappseglingsgrupp.
Läs mer
Publiserat:
2/1/2021

RYC mottar generös donation

Med stor glädje och tacksamhet tar RYC emot en generös donation på 200 000 kr från en person nära klubben!
Läs mer
Publiserat:
17/12/2020

Tomten kom tidigt i år!

Tomten kom tidigt i år! En Zoom 8 i toppskick har skänkts till RYC av vår generöse medlem Jonas Grander!
Läs mer
Publiserat:
17/12/2020

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem