Runmarö Runt 2023

Välkommen till 2023års upplaga av Runmarö Runt!

Seglingen därfamiljebesättningarna seglar mot proffsen i avslappnad atmosfär, och där alla är välkomna!

Samling, registrering och Skepparmötesker på Appelgrens brygga i Norrsunda. Även angränsande bryggor
som är försedda med så kalladRYC beachflagga eller inplastad RYC flagga får nyttjas för tilläggning.Skepparmötet startar kl 09.30.

Nattförtöjning avdeltagande båtar och besättningar inför Skepparmöte och efter After Sail kan göras vid Appelgrens brygga i mån av plats och exempelvis i angränsande Norrviken.

Starten går väster om Forslunds brygga strax söder om Styrsviks brygga på Nämdöfjärden enligt omvänt SRS (Jaktstart). Första startblir 10.30. Seglingen runt Runmarö sker sedan enligt på Skepparmötet angiven riktning och enligt pil visad vid startplatsen i samband med förberedelsesignalen, 10 min, och vidare under starterna.

Liksom tidigare år kommer omräkning av resultatet ske efter målgång om seglad tid för första båt i mål skiljersig mer än 15 % av beräknad tid för båt med SRS-talet 1.00. Omräkning sker då enligt KORRIGERAD TID beskriven av Svenska Seglarförbundet.

Startavgift: 150 kr för betalning senast den 26/7, och 250 kr för senare anmälan, dock senast kl 12.00 den 28/7. Eftersom det är en klubbsegling krävs ett gällande medlemskap. Du blir enkelt medlem via formulär och betalning på hemsidan:  www.ryc.se/bli-medlem.

Startlistor och seglingsföreskrifter med banbeskrivningar kommer finnas på RYC:shemsida från kl 19.00
den 28/7. Även om startlistorna finns på hemsidan uppmanas deltagare att kommatill skepparmötet för en sista information. Dessutom ska vi inte glömma den sociala sidan av vår populära kappsegling.

Prisutdelning sker i samband med ett ”Förstärkt After Sail” på Appelgrens brygga.
Seglarbuffé dukas upp direkt efter prisutdelning, medtag egen dryck.
Pris för RYC Seglarbuffé 365 kr..

Anmälan görs via formulär via länk, https://form.jotform.com/231497139233357

Notera att anmälan ska visa om du avser att segla shorthanded och med eller utan undanvindssegel, spinnaker eller gennaker. Där anges också namnen på hela besättningen.  

Inbetalning av startavgiftgörs på RYC:s pg 6320314-5 eller Swish 123 278 89 25 senast den 26/7, alternativt med förhöjd avgift senast den 28/7 kl 12.00.
Anmälan och inbetalning sker även för deltagande i ”Förstärkt After Sail”
och skall ske senast den 26/7.

 Integritet

I enlighet med dataskyddsförordningen vill vi också tala om att vi registrerar namn och båtinformation samt fotograferar under detta event. Syftet är såklart att kunna publicera resultat och bilder på deltagarna för deltagarnas och närståendes intresse. Publicering sker påryc.se, Facebook, RYC:s Instagram, RYC Medlemsforum och eventuellt nyhetsmedia.

Alla kan vara med, både stor & liten.

Senaste från RYC

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

INSTÄLLT ! RMALR 2023 , lördagen 2 september

Men anledning av få anmälda är vi tvungna ställa in RMALR 2023. Välkomna igen 2024.
Läs mer
Publiserat:
16/8/2023

Resultat Runmarö Runt 29 juli-23

Resultat från Runmarö Runt 2023! Grattis och väl seglat av alla deltagare i årets Runmarö Runt som rundade ön i strålande sol och god men byig vind!
Läs mer
Publiserat:
30/7/2023

Seglingsföreskrifter Runmarö Runt 2023

Seglingsföreskrifter Runmarö Runt 2023
Läs mer
Publiserat:
28/7/2023

Startlista Runmarö Runt 2023

Startlista med start-tider
Läs mer
Publiserat:
28/7/2023

Böttna Race 2023 är avgjort ! Resultat och kappseglingsrapport

Årets nyhet! I Böttna Race lanserar RYC ”KM Ungdom” i syfte att ge klubbens många duktiga unga seglareen egen tävling!
Läs mer
Publiserat:
17/7/2023

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

RYC på Instagram

Att följa klubbens konto på Instagram är bästa sättet att få en inblick i klubbens verksamhet. Våra medlemmar hjälps åt med att fylla flödet med trevliga bilder och filmklipp! Kontot heter "RYC.se".
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem