RYC-UNGDOM

• För ungdomar mellan 15 – 25 år

• Jollar och följebåtar lånas ut utan kostnad till RYC-ungdomar

• Jollar lånas även ut vid kappsegling arrangerad av RYC

• Pris för ungdomar under 26 år vid RYC's kappseglingar

• Utlåning av utrustningRYCs Ungdomsverksamhet jobbar för att fånga upp klubbens ungdomar efter att de växt ur seglarskolan. Vårt mål är att skapa och upprätthålla intresse för sjöliv, segling, samt livet i skärgården i allmänhet. Sommar 2022 erbjöds kurs i kölbåtsegling samt förarintygskurs där klubben sponsrade RYCs ungdomar!


Hör av dig om du är nyfiken och vill vara med på våra aktiviteter 2023!
ungdomskommitten@ryc.se

Kölbåtssegling med båtpraktik 2022

RYC-Ungdom ordnade en helg med kölbåtsegling och båtpraktik i slutet av Augusti tillsammans med Anna Lagerstierna och Eva-Stina Forslund. Flera ungdomar i åldrar mellan 14 och 24 år deltog! Helgen påbörjades med teori, genomgång av säkerhetsutrustning och navigation. Sedan praktiserade vi tilläggning och losskastning och alla provade på en man över bord övning. Under söndagen stod segling på schemat, då vinden ökade fick vi reva segel och lägga till vid boj i skyddad vik. Vi är väldigt nöjda med allas deltagande och påbörjar planering för nästa kurs! Samtliga elever klarade båtpraktiken, fick diplom och är inskriva i NFBs databas.

Förarbeviskurs med examinering 2022

RYC-Ungdom ordnade tillsammans med Runmarö navigationsgrupp (Lars Hedberg, Staffan Tjulander, Bill Vileika) en väldigt lyckad förarbeviskurs på Hembygdsgården. Ungdomar i åldrar mellan 12 och 24 år deltog. Alla var nöjda och samtliga klarade examinationen och är inskrivna i NFBs databas. Alla fick även fina pokaler!

Vi vill även medverka i klubbens aktiviteter och siktar på att göra dem mer lättillgängliga i form av logistikhjälp, planering och ihopmatchning av besättningar.

Senaste från RYC

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Anmälan uppskjuten, Sjöbus och Försegel

Anmälan till sommarens Sjöbus och Försegel uppskjten. Mer info 14 april.
Läs mer
Publiserat:
31/3/2024

Årskrönika 2023

Isarna smälter, snart årsmöte och sen hissade segel! Men först, en återblick på året som gått! Läs vår årskrönika om RYC 2023 !
Läs mer
Publiserat:
26/3/2024

RYC Årsmöte 2024 Agenda

Årsmöte Långfredag 29 mars klockan 10:15 i hembygdsgården Runmarö. 
Läs mer
Publiserat:
15/3/2024

RYC erbjuder rabatterad utbildning för förarbevis

RYC erbjuder RYC medlemmar en rabatterad utbildning för förarbevis nu i april på Runmarö.
Läs mer
Publiserat:
12/3/2024

Allsvenskan i segling och WOW , upprop

RYC söker nu intresserade och engagerade besättningsdeltagare till både WOW och/eller Allsvenskan.
Läs mer
Publiserat:
8/3/2024

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

RYC på Instagram

Att följa klubbens konto på Instagram är bästa sättet att få en inblick i klubbens verksamhet. Våra medlemmar hjälps åt med att fylla flödet med trevliga bilder och filmklipp! Kontot heter "RYC.se".
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem