Ansök till RYCs lag i Allsvenskan i segling!

Nu har du har chansen att söka till RYCs lag i Allsvenskan i segling! Efter att klubben framgångsrikt kvalat in till Allsvenskan inbjuder vi nu samtliga intresserade klubbmedlemmar att ansöka om en plats i laget. 

I Allsvenskan gör de 18 vassaste klubbarna i Sverige upp om vilka som har Sveriges bästa klubblag. Under 4 deltävlingar om 3 dagar vardera tävlas det i J-70 på korta banor nära land.

De fem främsta klubbarna efter den sista deltävlingen får chansen att möta andra klubbar från Europa och övriga världen i Sailing Champions League nästkommande år. Vinnaren av Allsvenskan får även delta i Nord Stream Race, en havskappsegling i Östersjön. 

För att få ihop starkast möjliga laguppställning för att representera RYC, så uppmanar vi alla klubbens duktiga rorskvinnor, rorsmän och grymma gastar att ansöka! En kommitté underställd Styrelsen kommer att sammanställa det slutliga laget bestående av minst 12, men möjligen ytterligare några seglare, som kommer delas upp på ett antal besättningar till 4 deltävlingar. Vi söker såväl seglare med mycket kappseglingserfarenhet, som dig som håller på att utvecklas som kappseglare. Här har du chansen att få segla med, och lära av de bästa. Besättningen på varje deltävling ska bestå av minst en ungdom (13-25 år) och av minst en person av varje kön. Ambitionen är en bredd vad gäller ålder, erfarenhet, kölbåtsseglare och jolleseglare. RYCs tanke är att ha med några äldre erfarna seglare som ska kunna dela med sig av sina erfarenheter till yngre talangfulla och ambitiösa seglare.

RYCs deltagande i Allsvenskan är en seriös elitsatsning och den förutsätter att du kan, och vill vara med, och genomföra alla planerade aktiviteterna inför och under hela den tid som Allsvenskan pågår, dvs förberedande träning och kappsegling. Ansök nu! Senast den 17 mars-2020

Fyll i din ansökan här.

Läs mer om RYCs satsning i Allsvenskan i segling här.

Tävlingsdatum:

Deltävling 1: 15 – 17 maj, Skanör
Deltävling 2: 5 – 7 juni, Långedrag
Deltävling 3: 14 – 16 augusti, Örnsköldsvik
Deltävling 4: 4 – 6 september, Västerås

Läs här om förutsättningar och regler.

RYCs Seglarskola
Varje år arrangeras det seglarskola vid två tillfällen. I år är det som vanligt under vecka 28 & 30.
RYC Medlemsforum
RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!

Senaste från RYC

Startlista Runmarö Runt 25/7-2020

Här ser du alla deltagare samt individuella starttider.
Läs mer
Publiserat:
24/7/2020

Seglingsföreskrifter Runmarö Runt 2020

Vi kommer att segla en medurs bana vilket betyder att Seglingsbeskrivningen anger nordlig vind. Lycka till!
Läs mer
Publiserat:
24/7/2020

Sommarens sista Söndagssegling! Välkomna till Jerkers Udde 26/7.

Segling för alla i familjen på Jerkers! Låna Optimist, Laser eller RS Quest. Välkomna!
Läs mer
Publiserat:
23/7/2020

Inbjudan till Runmarö Runt 2020, lördag 25:e juli

Alla Runmarös vinnarskallar och glada seglare förväntas självklart segla runt Runmarö även i år! Väl mött!
Läs mer
Publiserat:
9/7/2020

RYC Medlemsforum

RYCs Medlemsforum på Facebook är ett forum för alla klubbens medlemmar. Gå med i gruppen för att hålla dig uppdaterad dagligen!
Bli medlem i RYC!
Som medlem får man ta del av en lång lista förmåner
Bli medlem